logo
KURIER
Polska reklama i poligrafiaKURIER

„Maciej Nowak. Pełną gębą” – nowy cykl kulinarny na łamach „Gazety Stołecznej”

  PR 14.04.2022, przeczytano 391 razy

15 kwietnia br. w „Tygodniku Warszawa” – piątkowym wydaniu „Gazety Stołecznej” oraz w serwisie warszawa.wyborcza.pl ukaże się pierwszy artykuł z nowego, cotygodniowego cyklu pt. Maciej Nowak. Pełną gębą. Znany krytyk kulinarny będzie recenzował dla czytelników „Wyborczej” dania serwowane w warszawskich knajpach, przyznając lokalom oceny w postaci „stoliczków”.  


Artykuł pochodzi z portalu Signs.pl: https://www.signs.pl/_maciej-nowak.-pelna-geba_-%E2%80%93-nowy-cykl-kulinarny-na-lamach-_gazety-stolecznej_,395490,artykul.html

- Nasi czytelnicy kochają jeść w restauracjach, odkrywać nowe miejsca i smaki. I choć anonimowe opinie w popularnych serwisach są dziś na wyciągnięcie ręki, nie zastępują one fachowej oceny i mistrzowskiego języka krytyków kulinarnych. Warszawa ma największą liczbę restauracji i to właśnie w tym mieście takie recenzje są najbardziej potrzebne – mówi Mikołaj Chrzan, wicenaczelny „Gazety Wyborczej” i szef redakcji lokalnych.  

Autorem cyklu publikowanego w „Gazecie Stołecznej” będzie krytyk teatralny i kulinarny związany z „Wyborczą" od ponad 20 lat – Maciej Nowak. To powrót publicysty na łamy dziennika, gdzie przez wiele lat dzielił się on z czytelnikami swoją pasją i wiedzą o gastronomii. W nowym cyklu Nowak sam będzie wybierał i odwiedzał warszawskie restauracje, degustował i oceniał podawane tam dania, przyznając im punkty.

- W porównaniu do poprzednich edycji nowością będą oceny, które Maciej Nowak będzie przyznawał recenzowanym lokalom. Będą to „stoliczki" mierzone w skali od 0 do 5. Ważny jest także udział czytelników - raz w miesiącu nasz autor wybierze pięć restauracji i to czytelnicy dziennika, głosując w serwisie Warszawa.wyborcza.pl, zadecydują, którą z nich recenzent odwiedzi - opowiada Małgorzata Bujara, redaktor naczelna „Gazety Stołecznej".  

Recenzje kulinarne w ramach cyklu Maciej Nowak. Pełną gębą ukazywać się będą raz w tygodniu, w piątkowym „Tygodniu Warszawa” oraz w serwisie warszawa.wyborcza.pl.

Cykl promowany jest w prasie, radiu i internecie oraz w mediach społecznościowych na profilach „Gazety Wyborczej”. Działania reklamowe przygotował zespół marketingu „Gazety Stołecznej”.

Źródło: Agora S.A.

www.agora.pl

PR - Tekst opublikowany bezpłatnie na podstawie promocyjnych materiałów prasowych. Redakcja nie odpowiada za jego treść.

REKLAMA

Komentarze

Zaloguj się i dodaj komentarz

Najnowsze w tym dziale

Zmiany w zarządzie Fundacji TVN
W związku z zakończeniem kadencji dotychczasowego zarządu Fundacji TVN, przypadającym na 14 kwietnia br., Rada Fundacji TVN podjęła decyzję o mianowaniu nowych członków zarządu. Katarzyna Kolenda-Zaleska, dotychczasowa prezes Fundacji TVN, zakończyła swoją 8-letnią kadencję. Z początkiem maja nowe stanowisko łączące funkcje prezesa i dyrektora zarządzającego Fundacji...
Tenesys transformuje koncern mediowy Bonnier
Stworzona w Polsce firma Tenesys przeprowadziła migrację i modernizację infrastruktury Grupy Bonnier. Usunęła przestarzałe systemy, poprawiając wydajność, stabilność i skalowalność. Dzięki partnerstwu z OVHcloud, Tenesys zwiększyła elastyczność i efektywność zarządzania zmianą technologiczną w dużych korporacjach.
Nowe cenniki Grupy Eurozet
Z dniem 29 kwietnia br. Grupa Eurozet wprowadza nowe cenniki reklam pakietów, sieci i wybranych stacji radiowych. Decyzja biznesowa została podjęta m.in. w związku z dobrą koniunkturą na rynku reklamy radiowej oraz rosnącymi wynikami słuchalności stacji wchodzących w skład grupy.  
Bilguun Ariunbaatar w Radiu ZET
W czwartek 11 kwietnia br. do ekipy porannego programu Radia ZET „Dzień dobry bardzo” dołączy Bilguun Ariunbaatar  
Udział Radia ZET najwyższy od 2014 roku
W fali I-III 2024 badania Radio Track udział w czasie słuchania Radia ZET wzrósł do 14,6 proc. To najlepszy wynik stacji od 10 lat. Ostatnia fala okazała się również rekordowa dla całej Grupy Eurozet.
 
Signs.pl - Polska Reklama i Poligrafia © 1997-2024 ICOSWszystkie prawa zastrzeżone. ISSN 2657-4764