Prawdziwie włoskie słońce oraz charakterystyczne aromaty kuchni śródziemnomorskiej zawitają do Warszawy. 13 marca 2015 roku odbędzie się pierwsze tak smakowite wydarzenie kulinarne – Barilla Cup. Pasjonaci pasty ze środowiska mediów będą mieli okazję zaprezentować swoje kulinarne umiejętności pod okiem wyjątkowych ekspertów.
W mistrzostwach wezmą udział blogerzy i przedstawiciele mediów z całej Polski. Przygotowane dania oceniać będą eksperci kulinarni o bardzo wrażliwych podniebieniach: Marco Ghia, Zbyszek Kmieć, Szymon Szlendak, Kamil Pietrowicz, ambasador Włoch w RP Alessandro de Pedys, Justyna Adamczyk, Jacek Pałasiński, Paulina Kawaller i inni.
Organizatorem mistrzostw jest Barilla – największy producent makaronu na świecie i numer 1 we Włoszech. Dotychczas firma intensywnie angażowała się w edukację kulinarną w kilkudziesięciu krajach na 5 kontynentach. Elementem tych prac jest działająca od ponad 10 lat Academia Barilla, która kształci kucharzy cenionych na całym świecie.
Mistrzostwa wzbudzą jeszcze więcej emocji, ponieważ główną nagrodą w konkursie jest kurs w prestiżowej Academii Barilla w słonecznej Parmie!
Impreza została objęta patronatem medialnym: KukBuk, Jem Radio i Smaq.
Źródło: Barilla