Portal polskiej reklamy wizualnej

Weryfikacja konta użytkownika

Spis treści

Cele i korzyści z weryfikacji konta
Anonimowość w sieci nie sprzyja odpowiedzialności za słowo. Dostrzegają to już najważniejsze portale społecznościowe, zaostrzając rygory związane z publicznym ujawnianiem prawdziwej tożsamości. W Signs.pl użytkownicy spotykają się nie tylko towarzysko, ale również kontaktują zawodowo, dlatego uwiarygodnienie tożsamości to kwestia nie tylko podniesienia poziomu dyskusji i treści, ale także bezpieczeństwa.

Dzięki zweryfikowaniu konta:
  • dołączasz do elitarnego grona, podnosząc swoją wiarygodność i zyskując większe zaufanie innych użytkowników
  • uzyskujesz dostęp do działów i usług zarezerwowanych dla użytkowników zweryfikowanych

[ Do góry ]
Dane objęte weryfikacją
Nasze sprawdzenie dotyczy danych związanych z tożsamością. Podczas weryfikacji trzeba wskazać jaki charakter ma weryfikowane konto:
  • Konto osobiste:
    Wybierz ten typ zgłoszenia jeżeli nie reprezentujesz oficjalnie firmy lub instytucji: wykonujesz wolny zawód lub pracujesz w firmie, ale chcesz występować w naszym serwisie prywatnie, wyłącznie w swoim imieniu.
    Minimum wymaganych informacji: imię i nazwisko, kraj
  • Konto firmowe
    Ten typ konta pozwoli Ci oficjalnie reprezentować firmę lub instytucję, wypowiadać się i składać oferty w jej imieniu. Minimum wymaganych informacji: dane niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży (nazwa firmy, adres, NIP)

Opcjonalnie można podać dodatkowe informacje kontaktowe.
[ Do góry ]
W jaki sposób odbywa się weryfikacja?
Na stronie Zgłoszenie danych do weryfikacji wybierz rodzaj konta (osobiste lub firmowe). Następnie zostaniesz poproszony o wypełnienie formularza z danymi do weryfikacji.

Po otrzymaniu informacji o jego wysłaniu Skontaktujemy się z Tobą przez e-mail na adres podany podczas rejestracji konta (UWAGA: upewnij się że nadal korzystasz z konta e-mail podanego przy rejestracji – może to być inny adres niż publiczny e-mail podany podczas weryfikacji!).

W naszej wiadomości znajdziesz prośbę o przesłanie przez e-mail skanu dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość (konta osobiste i konta firmowe z wypełnionym polem na imię i nazwisko) lub skanów dokumentów rejestrowych firmy (konta firmowe). W liście znajdziesz oświadczenia - o prawdziwości zgłoszonych danych i zgodzie na ich wykorzystanie oraz upoważnienie do wykorzystania konta w celu oficjalnego reprezentowania firmy (konta firmowe), które należy wydrukować, podpisać i wysłać pocztą na nasz adres. Aby przyspieszyć weryfikację możesz dodatkowo przesłać przez e-mail skany tych oświadczeń.

Skany dokumentów nie są przez nas przechowywane. Podczas skanowania dokumentów osobistych możesz przesłonić (zakleić) dane nie objęte zakresem zgłoszenia. Jeżeli zamierzasz używać awatara przedstawiającego Twoje zdjęcie, prosimy o pozostawienie zdjęcia na skanie abyśmy mogli porównać je z awatarem.
[ Do góry ]
Blokada danych na koncie podlegającym weryfikacji
Od momentu wysłania danych do weryfikacji, samodzielna edycja danych – także tych standardowych, zgłoszonych przed weryfikacją (podpis na forum itp.) nie jest możliwa. Każda zmiana informacji dotyczących tożsamości musi zostać przez nas ponownie sprawdzona, a nowe dane wprowadzane są przez administratora.
[ Do góry ]
Co z moimi starymi danymi udostępnionymi przed weryfikacją?
Poprzednio zgłoszone dane pozostają nadal w naszej bazie i są używane w wypadku wybrania przez Ciebie opcji ukrycia informacji o weryfikacji przed niezweryfikowanymi. Użytkownicy niezweryfikowani, niezalogowani i wyszukiwarki będą na Twojej stronie profilowej widzieli właśnie te wcześniejsze dane.

UWAGA: Blokada edycji danych na koncie poddanym weryfikacji obejmuje także te starsze dane. Są wśród nich m.in. avatar, podpis używany na forum, dodatkowe informacje opisowe. Prosimy o ich sprawdzenie i zaktualizowanie przed weryfikacją – dane te nie mogą stać w sprzeczności z informacjami zgłoszonymi do weryfikacji!

Stare dane zostaną przywrócone w razie anulowania weryfikacji.
[ Do góry ]
Ustawienia prywatności
W trakcie dyskusji o zasadach weryfikacji niektórzy nasi koledzy wyrażali obawy przed udostępnieniem swoich danych szerokiej publiczności, postulując ograniczenie dostępu do zweryfikowanych danych tylko dla grupy pozostałych zweryfikowanych użytkowników.

Postanowiliśmy, że w tej sprawie każdy podejmie decyzję samodzielnie, wybierając jedno z dwóch możliwych ustawień prywatności na koncie zweryfikowanym:

  • Chcę ujawnić swoją tożsamość wszystkim użytkownikom
    Wybierz to ustawienie aby w pełni korzystać z przywilejów wynikających z weryfikacji konta.

  • Chcę ukryć informację o weryfikacji i tożsamości przed niezweryfikowanymi
    Użytkownicy niezweryfikowani i niezalogowani:
    - nie będą widzieli, że Twoje konto jest zweryfikowane
    - na Twojej stronie profilowej zobaczą standardowe informacje, które udostępniłeś w profilu przed weryfikacją.


UWAGA: Wybranie tej opcji uniemożliwi w niektórych sytuacjach korzystanie z przywilejów związanych z weryfikacją! Np. tam, gdzie użytkownik niezweryfikowany ma możliwość filtrowania treści, ofert itp. pod kątem weryfikacji, nie zobaczy on Twoich wpisów.

Zwróć uwagę, że zaostrzenie ustawień prywatności nie chroni przed ujawnieniem Twoich danych przez innych zweryfikowanych użytkowników, którzy – mając do nich dostęp – mogą się nimi posłużyć np. podczas dyskusji na forum.
[ Do góry ]
Czy weryfikacja jest płatna?
Obecnie rozpoczynamy dopiero proces weryfikacji, jest on nadal przedmiotem dyskusji, wprowadzamy kolejne zmiany i ulepszenia. W obecnym okresie testowym weryfikacja kont jest bezpłatna.

Nie wykluczamy, że w przyszłości obłożymy niewielkimi opłatami „ochronnymi” zarówno samą weryfikację jak i aktualizację zweryfikowanych danych na żądanie użytkownika. Opłata za aktualizację może dotyczyć również kont zweryfikowanych bezpłatnie w obecnym okresie testowym.
[ Do góry ]
Anulowanie weryfikacji
W każdej chwili możesz anulować weryfikację wysyłając nam żądanie poprzez formularz dostępny z Twojej strony profilowej lub pisemnie. Wszystkie zgłoszone podczas weryfikacji dane zostaną usunięte z bazy, a przywrócone zostaną stare dane, które udostępniłeś w profilu przed weryfikacją. Po anulowaniu weryfikacji odzyskasz możliwość ich osobistej edycji i usuwania.
[ Do góry ]


R E K L A M A
 
niedziela 24.09.2017, 114 gości [ lista ]
Signs.pl - Portal polskiej reklamy wizualnej © 1997-2017 ICOS. Wszystkie prawa zastrzeżone