logo
FORUM
Polska reklama i poligrafiaFORUM

karolr1983: wpisy użytkownika

Cześć. Dzięki za odpowiedź. Miło Cię znowu widzieć Aikon. Ano mam 1304 ale głowica niedomagała i to raczej kwestia najbliższego czasu aż padnie . Chociaż dysze pionowe wróciły samoistnie co odpowiadają za rozszczelnienie się głowicy śnieżenie się znacznie zmniejszyło ... drukuje puki co. No i mam pomysł żeby zakupić 1604 x a ten mniejszy by mi służył za dawce w razie czego. No i przy okazji się zapytam . Oglądałem 1604 x w dobrej cenie mechanicznie igłą ale maszynka miała przestój jakieś 3mc i przytkało dysze. Po czyszczeniu ...

25.11.2022 | autor: karolr1983 | Druk wielkoformatowy

Witam . Jak w temacie . czy części zamienne ze starego Mutoh-a serii E są kompatybilne z serią X. Chodzi o części elektroniczne płyty , czujniki itp. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam .

19.11.2022 | autor: karolr1983 | Druk wielkoformatowy

hi my Firend . do you provide warranty? Where are you from?

12.10.2022 | autor: karolr1983 | Zapytania ofertowe do dostawców

Jak w ogóle sprawdzić używkę , w jakim jest stanie. Przyszła kolej na moją głowice niestety dx 5 eco solwent . gdzie najlepiej kopić, kto wymienia/ jak wymienić , jak sprawa gwarancji? Dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam.

11.10.2022 | autor: karolr1983 | Zapytania ofertowe do dostawców

Witam . Proszę o pomoc i jakieś pomysły żeby rozwiązać sprawę Mutoh 1304 ecosolwent Problem polega na tym że: - kolor który ma być ciemnoniebieski lub granatowy wychodzi jako ciemny fiolet - zauważyłem smużenie i pogorszą jakość wydruków - test dysz - brakuje pionowych dysz na cyanie. Czyszczenie i namaczanie głowicy na szmatce bezpyłowej płynem nic nie dało. Wymiana stacji nic nie dało. Maszyna zalana tuszami jetbest od dawna z profilami Przy drukowaniu jak wychodzą paski z 4 kolorami CMYK wydaje się one w prządku...

05.10.2022 | autor: karolr1983 | Druk wielkoformatowy

wtedy nie pomógł z tego co pamiętam . musiałem przedrukować trochę mmtów i kolor coraz bardziej wracał aż wrócił całkowicie.

30.09.2022 | autor: karolr1983 | Druk wielkoformatowy

Po wielu latach wracam żeby wyjaśnić dla potomnych , którzy tutaj zajrzą ,że problem został rozwiązany . po prostu zacząłem drukować kolor jakieś 10mb i zaczął pojawiać się właściwy. wyczyściłem stacje , kaptopa i nie było więcej problemu.

29.09.2022 | autor: karolr1983 | Druk wielkoformatowy

Załączam jeszcze jeden plik z paskami które wyglądają prawie idealnie. i przykładowy wydruk który jest beznadziejnej jakości -rozjechany https://drive.google.com/file/d/1w_AOQ4BW61CEVmQBrNT4fxCs-eGIR8Tb/view?usp=sharing

29.09.2022 | autor: karolr1983 | Druk wielkoformatowy

1)Dzisiaj po postoju po nocy dysze w zasadzie wróciły do 95%. także zakładam że captop dobrze trzyma bo dysz nie ubywa. Po zrobieniu czyszczeniu porannym kilka apli znowu znikło. Będę obserwować. 2 sprawa to że coś niedobrego dzieje się z kolorem niebieskim. Sieje na boki, brak pionowych dysz od jakiegoś czasu, dlatego wymieniłem stacje na nową. Załączam zdjęcie palety i dysz. Wiem że był watek na forum , ale nie było opisanego rozwiązania . Ktoś coś miał podobnego- proszę o pomoc jak to załatwić bezboleśnie ?

29.09.2022 | autor: karolr1983 | Druk wielkoformatowy

Witam . Wymieniłem stacje serwisowa , od tego czasu zaczęły mi ginąć aple na testach głowicy . Wywaliłem captop i zamieniłem ze starej stacji jednak to też nie zmieniło sytuacji. Poniżej przesyłam film z działania pompy i jak zasysa pompa tusz nie mam porównania czy to dobrze się odbywa. Macie jakieś pomysły . Z góry dziękuję za pomoc . https://drive.google.com/file/d/1N2Sl1xlaMgTYu4BvPMQDykMz5R_249iQ/view?usp=sharingnull ----------------- K.R.

28.09.2022 | autor: karolr1983 | Druk wielkoformatowy

wiadomość usunięta z przyczyn regulaminowych
(Powielanie wpisów)

28.09.2022 | autor: karolr1983 | Utylizator

Witam, ploter drukuje jak tytule zamiast czerwonego czarny. sprawdziłem nozzle check i tutaj tez jest czarny zamiast czerwonego na aplach? Po wężykach wydaje się ze w środku jest czarny tusz od samego początku wychodząc od kasety, albo to złudzenie. W czym może tkwić problem - ploter stał bez pracy około 5 dni. Proszę o pomoc!

10.01.2017 | autor: karolr1983 | Druk wielkoformatowy

rozkręciłem poczyściłem wszystko no i błędu nie wywala , czasami przy czyszczeniu zawyje ale to sporadycznie, oby działało.... Mam pytanie poszukuje dobrego dostawcy tuszu ecosolwentowego który jest bezpieczny , obecny mój dostawca liczy sobie 300 zł za 1 l to chyba trochę dużo, jakie zamienniki proponujecie. Z góry dzięki za odp.

21.03.2016 | autor: karolr1983 | Problemy techniczne

Dzięki za dopowiedz , sprawdzę to i odpisze na forum .Pzdr

08.02.2016 | autor: karolr1983 | Problemy techniczne

Witam . Mam problem z mutoh vj 1304 . Podczas czyszczenia , lub podczas "odwirowywania, kiedy wycieraczka się przesuwa wyskakuje mi od czasu do czasu błąd E082 Err Wiper Sns, . Po zgaszeniu plotera i po wyjechaniu karetki , wycieraczka jest wysunięta z czym to jest związane, jest szansa żeby samemu to naprawić coś przeczyścić? . Proszę o pomoc . Pozdrawiam

08.02.2016 | autor: karolr1983 | Problemy techniczne

okazało się ze damper od czarnego był wadliwy

14.04.2015 | autor: karolr1983 | Problemy techniczne

Przeczyszczenie czujnika według Aikona pomogło. 3 metry wydrukowane bezproblemowo. Myślę , że problem zażegnany, ale trzymam jeszcze rękę na pulsie. Szacun.

12.04.2015 | autor: karolr1983 | Problemy techniczne

Witam, udało mi się usunąć grudkę po prostu zdrapałem jednym ruchem paznokciem i odpadła. Jednak przy próbie drukowania wywala nadal ten sam błąd. Zastanawiam się jak dostać się do czujnika przy karetce co wiedzie po taśmie najlepiej bez rozkręcania i jak wyczyścić ten czujnik no i taśmę bo jednak są tam jeszcze drobinki zaschniętego tuszu gdzie była główna grudka brudu Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz. link do zdjęcia po usunięciu głównej grudki:

12.04.2015 | autor: karolr1983 | Problemy techniczne

Witam . Nie ma oporów mechaniczynych, ale : "Nie wiem czy doszły moje posty wiec pisze jeszcze raz . Rozkręciłem obudowe i zauważyłem tam na tasmie grudkę brudu. Podaje linka ze zdjęciem. http://www.signs.pl/imagehost/index.php?img=41428831324.jpg. Jak i czym usunąc brud z tamy? pozdrawiam Karol

12.04.2015 | autor: karolr1983 | Problemy techniczne

E074Err CR2 current Witam od kilku dni maszyna zatrzymuje się i pika na wyświetlaczu pokazuje taki błąd: E074Err CR2 current. Zauważyłem ze na szybszych prędkościach szybciej wywala mi błąd (po około 0,5mb) wydruku, a na wolniejszych mogę czasem wydrukować nawet 2 metry. Przeczyściłem z wierzchu taśmę enkodera denaturatem , ale w zasadzie to nic nie dało. Bardzo proszę o pomoc. Jakie koszta są z tym związane. Pisze z okolic Kielc Moja maszyna to eco-solwent mutoch vj 1304 tel. 515 619 351 Pozdrawiam i dziękuje za...

11.04.2015 | autor: karolr1983 | Problemy techniczne

1 2
Strona 1 / 2 (postów: 31)
REKLAMA
 
Signs.pl - Polska Reklama i Poligrafia © 1997-2023 ICOSWszystkie prawa zastrzeżone. ISSN 2657-4764