Już po raz trzeci Lubella inspiruje i edukuje uczniów w polskich szkołach. Tegoroczna odsłona programu edukacyjnego skierowana jest do uczniów VI-VII klas szkoły podstawowej i II-III klas gimnazjum. W ramach akcji uczestnicy poznają zasady prawidłowego żywienia oraz rolę produktów zbożowych w codziennie diecie. Materiały programu przygotowane zostały w oparciu o metodę uczenia się poprzez doświadczenie.
Program „Lubella inspiruje i edukuje” realizowany jest od trzech lat w szkołach w całej Polsce i ma na celu wspieranie nauczycieli w edukowaniu uczniów w zakresie prawidłowego żywienia, w tym na temat roli produktów zbożowych w codziennej diecie. W ramach akcji edukacyjnej nauczyciele otrzymują ciekawe materiały edukacyjnie jako narzędzia do prowadzenia zajęć.
Koncept merytoryczny oraz scenariusze lekcji zostały opracowane we współpracy z ekspertami – metodykami i dietetykami. Tegoroczny Program inspiruje uczniów do zdobywania wiedzy poprzez angażowanie różnych zmysłów w proces uczenia się. Dzięki temu zdobyte informacje na temat roli produktów zbożowych w codziennej diecie mogą być odpowiednio przyswojone i zapamiętane. W ramach programu przewidziany został także dodatkowy konkurs dla szkół, w którym można zdobyć atrakcyjne nagrody, m.in. warsztaty kulinarne z ekspertem marki Lubella.
Program edukacyjny rozpoczął się 8 listopada br. i potrwa do 15 stycznia 2018 r. Organizowany jest z inicjatywy firmy Lubella. Patronem Honorowym akcji są Stowarzyszenia Dietetyków oraz Kuratoria Oświaty.
Działania komunikacyjne wspierające idee akcji będą skierowane do prasy, internetu i radia. We współpracy z niezależnymi ekspertami powstanie także specjalny cykl artykułów edukacyjnych szerzący wiedzę na temat zasad prawidłowego odżywiania.
Za komunikację programu odpowiada agencja PR Michael Bridge Communication.
Źródło: Michael Bridge Communication