logo
KURIER
Polska reklama i poligrafiaKURIER

Portfolio: Lubelska - launch nowego smaku Mango

  PR 05.06.2020, przeczytano 1375 razy
ilustracjastrzałka

W ofercie marki Lubelska pojawił się nowy smak – mango. Jego launch wspiera agencja Schulz brand friendly, która pracuje z marką od 2018 roku. Wspólna praca jest wyjątkowo owocna - Lubelska dynamicznie się rozwija i zanotowała wzrost sprzedaży 6,7%, o ponad 2% wybijając się z rynku wódek smakowych.


Artykuł pochodzi z portalu Signs.pl: https://www.signs.pl/portfolio%3A-lubelska---launch-nowego-smaku-mango,387302,artykul.html

Na początku roku Lubelska zaprezentowała nowy key visual. Na rynku zadebiutował on jako komunikacja dla smaku grejpfrutowego. Koncepcja kreatywna stworzona przez Schulz brand friendly to Wyspa Lubelska, miejsce owocowej zabawy, w którym każdy moment jest wyjątkowy. Świat marki to kolaż pełen kolorów, kształtów, ludzi, elementów realnych i nierealnych. Główną rolę grają w nim oczywiście owoce! Kreacja powstała na podstawie rozbudowanych prac strategicznych i badań marketingowych.

W czerwcu na Wyspie Lubelskiej wylądował nowy smak – Lubelska Mango, który wygrał w badaniach konsumenckich, co jest dobrą zapowiedzią sukcesu. Mango opanowało kategorię FMCG. Wprowadzenie na rynek Lubelskiej Mango to zatem odpowiedź na potrzeby Polaków, którzy lubią próbować nowości. To idealny smak na lato – orzeźwiający i optymalnie słodki – mówi – Marta Uss, Senior Brand Manager Stock Polska.

W ramach działań kreatywnych, oprócz key visuali, zostały przygotowane materiały POS, film promocyjny i wytyczne komunikacyjne do działań digital, brandbook i drinkbook. Agencja stworzyła także aktywację wewnętrzną dla pracowników Stock Polska.

Kampania będzie miała miejsce w internecie, w punktach sprzedaży i lokalach gastronomicznych. Oprócz nowej komunikacji nacisk postawiony będzie na jak najszersze wypróbowanie nowego smaku mango.

Źródło: Schulz brand friendly

www.schulz.com.pl

Dodatkowe informacje:

*Stock za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska z Dyskontami (Food), sprzedaż wolumenowa, okres: marzec 2019-kwiecień 2020, kategoria: wódka smakowa

PR - Tekst opublikowany bezpłatnie na podstawie promocyjnych materiałów prasowych. Redakcja nie odpowiada za jego treść.

REKLAMA

Komentarze

Zaloguj się i dodaj komentarz

Najnowsze w tym dziale

Piątnica promuje Serki Wiejskie
Od 20 stycznia 2025 roku startuje kampania promująca Serki Wiejskie z Piątnicy w dwóch wariantach: wysokobiałkowym oraz z dodatkiem owoców. Spoty reklamowe koncentrują się na wyjątkowych cechach tych produktów – zarówno smakowych, jak i funkcjonalnych. Serek Wiejski wysokobiałkowy to idealna opcja dla osób prowadzących aktywny tryb życia, a...
Novo Nordisk – globalna firma działająca w branży farmaceutycznej po raz trzeci wybrała agencję AHAVA PR do obsługi działań komunikacyjnych w ramach kampanii “Porozmawiajmy szczerze o otyłości”. Decyzja o zaangażowaniu AHAVA PR w prace nad 6. edycją kampanii była podyktowana wysokim poziomem zrozumienia specyfiki projektu i branży oraz wypracowaniem innowacyjnego,...
Podrażnione gardło w kampanii Fiorda
Ruszyła nowa kampania Fiorda – wspiera, gdy podrażnione gardło doskwiera
Działy marketingu i PR w 2024 roku: praca i płace
Transformacja cyfrowa i zmieniające się priorytety biznesowe sprawiają, że firmy coraz częściej koncentrują się na zatrudnianiu ekspertów pełniących kluczowe role w działach marketingu i PR. Jak pokazuje raport Grafton Recruitment „Wynagrodzenia i trendy w przedsiębiorstwach 2024”, choć dynamika rekrutacji w tych obszarach pozostała umiarkowana, rosło zapotrzebowanie na...
Seniorzy wolni od dyskryminacji - kampania społeczna
Zbliżający się Dzień Babci i Dziadka to świetna okazja do tego, by pokazać z czym zmagają się osoby starsze. Fundacja Projekt Starsi rozpoczęła kampanię przeciw dyskryminacji ze względu na wiek. Bohaterami kampanii są wyjątkowi seniorzy - Pani Jadwiga, Pan Henryk i Pani Barbara. Co ich łączy? Nigdy nie doświadczyli dyskryminacji z powodu swojego wieku. Abyśmy mogli ich...
 
Signs.pl - Polska Reklama i Poligrafia © 1997-2025 ICOSWszystkie prawa zastrzeżone. ISSN 2657-4764