logo
KURIER
Polska reklama i poligrafiaKURIER

Makro: Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości”

  PR 02.11.2018, przeczytano 695 razy
ilustracjastrzałka

Z okazji setnej rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę, sieć hurtowni MAKRO Polska wydała bezpłatną książkę „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)”, zawierającą historyczne receptury wraz z komentarzem profesora Jarosława Dumanowskiego oraz nowoczesne interpretacje tych przepisów autorstwa szefów kuchni z całej Polski. Książka wydana jest w ramach edycji specjalnej programu Polskie Skarby Kulinarne – Kulinarne Zjednoczenie Polski.


Artykuł pochodzi z portalu Signs.pl: https://www.signs.pl/makro%3A-ksiazka-_sto-receptur-na-sto-lat-niepodleglosci_,379990,artykul.html

W książce znajduje się 50 receptur historycznych oraz ich nowoczesne interpretacje. Szefowie kuchni przełożyli dawne przepisy na język współczesnej gastronomii oraz wzbogacili je o regionalne elementy i nowoczesne techniki kulinarne, dokonując tym samym symbolicznego zjednoczenia kulinarnego w wymiarze czasowym i regionalnym.

- Poprzez wydanie książki celebrujemy niezwykłą rocznicę oraz dokonujemy wspólnie kulinarnego zjednoczenia naszego kraju, przekazując również inspiracje szefom kuchni na całym świecie - jak mówi Magdalena Figurna, Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej w firmie MAKRO Polska.

Książka zostanie bezpłatnie przekazana do ambasad Polski na całym świecie, szkół gastronomicznych, restauracji i hoteli biorących udział w Tygodniu Kuchni Polskiej. Książka w wersji elektronicznej dostępna TUTAJ[PDF]

W tworzeniu książki brali udział tacy szefowie kuchni jak:

  • Paweł Serafin – szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie, który przewodniczy gronu ambasadorów,
  • Philippe Abraham – szef kuchni restauracji Petit Paris w Sopocie,
  • Michał Arciszewski – szef kuchni restauracji Prowincja w Supraślu,
  • Michał Bałazy – szef kuchni w restauracjach K1 Business Center,
  • Mariusz Bizub – szef kuchni Restauracji Zakopiańskiej w Zakopanem,
  • Przemysław Błaszczyk – szef kuchni restauracji Novo w Katowicach,
  • Dżenneta Bogdanowicz – szefowa kuchni Agroturystyki Tatarskiej Jurty w Kruszynianach,
  • Łukasz Cichy – szef kuchni Restauracji Biała Róża w Krakowie,
  • Marcin Czekalewski – szef kuchni Restauracji Oranżeria Hotel Rzeszów,
  • Katarzyna Daniłowicz – szefowa kuchni restauracji Olszewskiego 128 we Wrocławiu,
  • Janusz Fic – szef kuchni restauracji w hotelu Dwór Sieraków w Dobczycach,
  • Michał Grzywacz – szef kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie,
  • Wojciech Harapkiewicz – szef kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko w Szczawnie-Zdroju,
  • Piotr Kaciuba – szef kuchni Zamku Dubiecko,
  • Grzegorz Labuda – szef kuchni restauracji Szafarnia 10 w Gdańsku,
  • Małgorzata Marchewka – szefowa kuchni Restauracji Folk Gospoda w Warszawie,
  • Adrianna Marczewska – szefowa kuchni Bistro Wuwu w Warszawie,
  • Michał Markowicz – szef kuchni restauracji w hotelu Odyssey Club Hotel Wellness & SPA w Dąbrowie,
  • Dominik Narloch – szef kuchni restauracji Cucina 88 w Poznaniu,
  • Iwona Niemczewska – szefowa kuchni restauracji Z Drugiej Strony Lustra w Szczecinie,
  • Mariusz Pieterwas – szef kuchni restauracji Krew i Woda w Gdyni,
  • Cezary Powała – szef kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie,
  • Jakub Reszka – szef kuchni restauracji ORZO w Poznaniu,
  • Jarosław Sak – szef kuchni restauracji Trybunalska City Pub w Lublinie,
  • Mariusz Siwak – szef kuchni Restauracji Hotelu Park w Szczecinie,
  • Szymon Sławiński – szef kuchni restauracji Modra Kuchnia w Poznaniu,
  • Bolesław Sobolewski – szef kuchni restauracji Na Kuncu Korytarza w Szczecinie,
  • Michał Szcześniak – szef kuchni restauracji Elixir w Warszawie,
  • Jarek Walczyk – szef kuchni restauracji Pink Lobster w Warszawie.

Źródło: MAKRO Polska

www.makro.pl

PR - Tekst opublikowany bezpłatnie na podstawie promocyjnych materiałów prasowych. Redakcja nie odpowiada za jego treść.

REKLAMA

Komentarze

Zaloguj się i dodaj komentarz

Najnowsze w tym dziale

DTM CX86e - najmniejsza na świecie kolorowa drukarka LED z suchym tonerem
Drukarka DTM CX86e jest najmniejszą na świecie kolorową drukarką LED. To szybkie i kompaktowe rozwiązanie w zakresie druku materiałów reklamowych lub użytkowych dla punktów sprzedaży czy obsługi klienta.
Emilia Grabuś i Piotr Bronarski dołączają do Selectivv
Piotr Bronarski wzmacnia dział sprzedaży, a Emilia Grabuś team realizacji w Selectivv. Ma to związek ze stale rosnącą liczbą zapytań i zamówień na projekty i kampanie marketingowe.
Walk z pierwszą lokalną kampanią wizerunkową dla marki Volkswagen Samochody Dostawcze
Agencja Walk opracowała koncepcję kreatywno-strategiczną najnowszej kampanii promującej elektromobilność i model Volkswagen e-Crafter. To pierwsza telewizyjna produkacja dla marki Volkswagen Samochody Dostawcze, która została wyprodukowana lokalnie. Za produkcję odpowiada SZUT SZUT STUDIO.
Listopadowe szaleństwo rabatowe, czyli co i jak kupujemy online?
Listopadowe wyprzedaże pod hasłem Black Friday i Cyber Monday tuż tuż! Mimo, że akcje te organizowane są nad Wisłą zaledwie od kilku lat, to zapisały się na stałe w świadomości Polaków. Równocześnie postępująca cyfryzacja nawyków zakupowych sprawiła, że coraz częściej kupujemy przez internet. Raport SAP podpowiada właścicielom sklepów...
Jubileuszowa konferencja Nec Competence Days 2019
W Krakowie odbyła się 10 edycja konferencji NEC Competence Days. To największe w Polsce wydarzenie dla integratorów sektora nowoczesnych technologii audio - wideo oraz dynamicznie rosnącego rynku meeting rooms, które obejmuje szereg prezentacji, warsztatów oraz strefę Expo. Tegoroczna edycja była wyjątkowa ze względu na potrójny jubileusz – 120...
 
Signs.pl - Polska Reklama i Poligrafia © 1997-2019 ICOSWszystkie prawa zastrzeżone. ISSN 2657-4764