logo
KURIER
Polska reklama i poligrafiaKURIER

Marka Kamianiarz i e-PR w promocji polskiego boczku

  PR 04.11.2016, przeczytano 689 razy
ilustracjastrzałka

Wiodący polski producent boczku, a zarazem firma z blisko stuletnią tradycją, rozpoczęła szeroko zakrojoną współpracę z agencją INSIGNIA. Agencja odpowiada za stworzenie dedykowanego serwisu www.lubienaboczku.pl oraz kreowanie wizerunku marki Kaminiarz w sieci.


Artykuł pochodzi z portalu Signs.pl: https://www.signs.pl/marka-kamianiarz-i-e-pr-w-promocji-polskiego-boczku,30454,artykul.html

Początek współpracy przypada na rok jubileuszu, jaki obchodzi firma Kaminiarz, założona w 1926 roku. Umowa została podpisana na 12 miesięcy. Współpraca z INISIGNIĄ obejmuje stworzenie portalu branded contentowego lubienaboczku.pl, prowadzenie kampanii zasięgowych, działania promocyjne w najważniejszych serwisach kulinarnych oraz aktywizację marki w kanałach social media. W strategii przewidziano również współpracę z blogerami kulinarnymi, którzy są odpowiedzialni za przygotowanie przepisów dedykowanych marce Kaminiarz.

Kampanią chcemy pokazać jak dodanie boczku wzbogaca smak potrawy oraz aromatyczność dań, gwarantując sukces kulinarnyDaniel Ratajczak, Marketingu & PR Manager, Kaminiarz. – Będziemy inspirowali zarówno amatorów, jak i profesjonalistów z kanału HoReCa, przypominając przy okazji, że boczek w polskiej tradycji kulinarnej, obecny jest nie przypadkowo od zawsze.

Współpraca z marką Kaminiarz to przykład kolejnych działań dla branży FMCG, w której mamy bogate, wieloletnie doświadczenie. Wykorzystując potencjał brandu i produktu oraz otwartość Klienta na nowoczesną formę komunikacji, wierzymy, że już wkrótce produkty marki Kaminiarz na stałe zagoszczą w polskich kuchniachAgnieszka Cachro, Client Service Director, Agencja INSIGNIA.

Kaminiarz to rodzinna marka obecna na polskim rynku od 1926 roku. Firma jest liderem wśród producentów boczku w Polsce. Od lat specjalizacją marki pozostaje produkcja różnych wariantów boczku. W ofercie marki znajdują się także produkty bezglutenowe. Kaminiarz dostarcza swoje wyroby zarówno branży HoReCa, jak i największym sieciom handlowym w Polsce.

W ramach prowadzonych działań agencja INSIGNIA odpowiada za strategię komunikacji, kreację, obsługę działań content marketingowych i social media.

Źródło: Insignia

www.insignia.pl

PR - Tekst opublikowany bezpłatnie na podstawie promocyjnych materiałów prasowych. Redakcja nie odpowiada za jego treść.

REKLAMA

Komentarze

Zaloguj się i dodaj komentarz

Najnowsze w tym dziale

Anna i Robert Lewandowscy wspierają Kampanię #TataTeżCzyta
#TataTeżCzyta - ubiegłoroczne zawołanie, które stało się hasłem ogólnopolskiej kampanii jest wciąż aktualne i ważne. Chłopcy i mężczyźni w Polsce nadal czytają znacznie mniej niż kobiety i dziewczynki. Dlatego Fundacja Powszechnego Czytania i Wydawnictwo Tatarak ponownie podejmują wyzwanie dotarcia do Ojców, Wujków, Dziadków, Braci,...
Super Ranking SAR
W minionym roku informowaliśmy Was o planowanym wprowadzeniu Super Rankingu SAR, łączącego rezultaty konkursów Innovation, KTR i Effie Poland.
Wychillowana panda w kampanii Thermomix
Z początkiem kwietnia firma Vorwerk Polska wystartowała z akcją promocyjną, w której po raz pierwszy w historii jej obecności na polskim rynku, oferuje swój flagowy produkt – urządzenie Thermomix TM6 – w zestawie, którego cena jest niezwykle atrakcyjna. Niezwykła oferta sprzedażowa została wsparta wielokanałową kampanią promocyjną, obejmującą...
Piotr Gorzkowski dołącza do Chromatique
Od kwietnia br. nowym Client Service Directorem w agencji Chromatique został Piotr Gorzkowski, manager z 18-letnim doświadczeniem w branży reklamowej. Na nowym stanowisku będzie wspierał agencję kreatywną w dziale obsługi klienta.
Dziadek do orzechów wygrywa przetarg marki Finuu
Agencja Dziadek do orzechów wygrała przetarg na obsługę reklamową w 2024 roku marki Finuu, której właścicielem jest Bunge Polska Sp. z o. o. Firma posiada w swoim portfolio także takie marki jak Kujawski, Smakowita czy Optima.
 
Signs.pl - Polska Reklama i Poligrafia © 1997-2024 ICOSWszystkie prawa zastrzeżone. ISSN 2657-4764