FORUM

Mimaki JV33 błąd druku TIFFów

drukoma drukoma | 2017-04-21 00:02

Witam,
na maszynie Mimaki JV33 160, tusze triangle RXV, RL6.
po sformatowaniu komputera i przejściu z Windowsa 8 na 8.1( nie mam pojęcia czy to tutaj leży błąd), wgrałem ponownie oprogramowanie.
Zawsze drukuje z Tiffów, w tym wypadku pliki drukowane są przelane czarnym tuszem. Co ciekawe taka sytuacja nie pojawia się gdy wyeksportuje plik do JPG lub PDF.
Czy ktoś z zacnego grona fachowców spotkał się już z taka sytuacją? O czym zapomniałem?

drukoma
brak ikonki
?

Żnin
wiadomości: 3
w Signs.pl od 20.04.2017
IP: 37.47.9.XXX

reklamiarz reklamiarz | 2017-04-21 07:38

skonfigurować rasterlinka?
chyba że wgrałeś preset z ustawieniami sprzed instalacji

-----------------
Pracuj ciężko, graj mocno, bądź twardy. !
Power Mimaki & EFI Vutek

reklamiarz
avatar użytkownika
+ + + + +

Puszczykowo
wiadomości: 700
w Signs.pl od 15.11.2011
IP: 79.188.20.XXX

drukoma drukoma | 2017-04-21 09:45

dam znać co wyszło. Faktycznie wrzucałem zawsze ustawiania z poprzedniej instalacji.

drukoma
brak ikonki
?

Żnin
wiadomości: 3
w Signs.pl od 20.04.2017
IP: 37.47.12.XXX

drukoma drukoma | 2017-04-21 17:55

Problem nie lezy po stronie RS, odinstalowałem i zainstalowałem na nowo.
Problem musi leżeć w Corelu 15 jak eksportuje TiFFy. Pliki przygotowane w Photoshopie Tiff działają. Reinstalowałem Corela ale nadal ma to samo.

drukoma
brak ikonki
?

Żnin
wiadomości: 3
w Signs.pl od 20.04.2017
IP: 37.47.12.XXX
REKLAMA

R E K L A M A
 
piątek 28.04.2017, 127 gości [ lista ]
Signs.pl - Portal polskiej reklamy wizualnej © 1997-2017 ICOS. Wszystkie prawa zastrzeżone