logo
FORUM
Polska reklama i poligrafiaFORUM

problem z laminatem

| 24.01.2022 21:01

Witajcie, mam pewien problem, otóż gdy zalaminuje wydruk 1,5m i puszcze go na summe by wyciął mi naklejki to rolki mi zjezdzają, wydruk odczekał 24h po czym go zalaminowałem, gdy wycinam bez laminowania wszystko wraca do normy, czy myślicie, że summa d120 dostaję obciążenia zjeżdza i nie wyrabia ? czy za krótko odczekałem i zalaminowałem, wycinam bez kosza, folia graf laminat też.
Nie robię w tym fachu tyle co nie którzy, ale może ktoś pomoże, zawsze problemy sam rozwiązuje a było ich mnóstwo.

brak ikonki
+

wiadomości: 7
w Signs.pl od 18.05.2021
IP: 193.34.44.XXX

| 25.01.2022 12:01

A laminat gdzieś nie wystaje poza folię?

avatar użytkownika
+ + +

Białystok
wiadomości: 27
w Signs.pl od 04.05.2010
IP: 83.9.171.XXX

| 26.01.2022 11:01

Używasz wszystkich rolek dociskowych?

brak ikonki
+ + +

Podkarpacie
wiadomości: 200
w Signs.pl od 10.09.2016
IP: 91.235.230.XXX

| 02.04.2022 16:04

Na początek wyczyść rolki dociskowe, jeśli to nie pomoże, wymień je na nowe.

Tniemy na dwóch Summach Skach całe rolki z roli na rolę i nawet przy nowym ploterze zdarza się, że folia delikatnie schodzi i trzeba pozycjonować ją na nowo.

brak ikonki
+

http://prowrap.pl/
wiadomości: 3
w Signs.pl od 25.09.2021
IP: 5.173.140.XXX

| 02.04.2022 18:04

Ja miałem co prawda D60, ale jak kolega wyżej wspomniał, poniekąd - zacząłbym od solidnego czyszczenia.

avatar użytkownika
+ + + + +

Myszyniec
wiadomości: 407
w Signs.pl od 21.10.2010
IP: 5.173.154.XXX
REKLAMA:

REKLAMA
 
Signs.pl - Polska Reklama i Poligrafia © 1997-2022 ICOSWszystkie prawa zastrzeżone. ISSN 2657-4764