Na rynku ukazało się właśnie urodzinowe wydanie KUKBUK-a, zatytułowane „Hokus Pokus”. Magazyn obchodzi szóste urodziny! Jubileuszowy numer jest pierwszym w nowej odsłonie graficznej. Znalazły się w nim również nowe rubryki. Wydanie promowane będzie w sieci kin Cinema City (on-screen i off-screen) oraz na kanale Kuchnia+.
- Wraz z transformacją sceny kulinarnej w Polsce oraz na świecie i my zdecydowaliśmy się na zmiany. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom czytelników i dynamicznym czasom, w których żyjemy, dzieląc się patentami na przyjemne gotowanie i prostymi, szybkimi przepisami, które mają za zadanie zachęcić jak najwięcej osób do kulinarnych eksploracji. Zależy nam na tym, aby gotowała cała Polska. Wspólny stół buduje relacje między ludźmi i integruje. - mówi Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni.
W nowym KUKBUK-u czytelnik znajdzie wiele nowych rubryk. Są to m.in.: sagi wielkich rodów związanych z kulinariami, wegańska rubryka kulinarna obalająca mity i zachęcająca do kuchni roślinnej, sezonówki i w roli głównej, które wzmacniają przekaz, aby korzystać z lokalnych składników i gotować zgodnie z rytmem pór roku, gry towarzyskie - opowiadająca o miłośnikach jedzenia, którzy regularnie organizują ciekawe wydarzenia związane z kulinariami, małymi krokami – prezentująca inspirujące autorytety: specjalistów, filozofów, artystów, psychologów itp., którzy opowiadają o tym, jak systematycznie i konsekwentnie dbać o rozwój duchowy oraz klasyka gatunku – przybliżająca techniki kulinarne w prosty i czytelny sposób.
- Nowa szata graficzna reprezentuje wytrawny minimalizm, a ręce na okładce są symbolem naszej nowej komunikacji: gotujemy razem i budujemy z czytelnikami wspólną kulturalno-kulinarną społeczność. Jeszcze bardziej wracamy do korzeni, promując wartości rzemieślnicze i domowe przyrządzanie posiłków – pełne miłości, doświadczenia wcześniejszych pokoleń i nostalgii. – dodaje Daria Pawlewska.
Źródło: KUKBUK