W 10. rocznicę istnienia Browar PINTA zmienia logotyp i wygląd etykiet sztandarowych piw, w tym Ataku Chmielu, najpopularniejszego piwa rzemieślniczego w Polsce. Proces transformacji zaczął się na początku maja i potrwa kilka tygodni
10.05.2021 | przeczytano: 1782 razy (komentarzy: 40)Debiut w najważniejszym konkursie branżowym Złote Spinacze agencja Good One PR zakończyła dwiema nagrodami. Kampania PR dla marki Bobby Burger otrzymała Srebrny Spinacz w kategorii Launch produktu, usługi lub firmy, czyli najwyższą z nagród przyznanych w tej kategorii. Z kolei kampania komunikacyjna akcji crowdfundingowej Mazurskiej Manufaktury Alkoholi w kategorii PR finansowy i relacje inwestorskie została nagrodzona Brązowym Spinaczem.
08.02.2021 | przeczytano: 509 razyPINTA jako pierwszy browar rzemieślniczy znalazła się wśród 10 najsilniejszych marek piwnych w Polsce, według 13. edycji rankingu Top Marka, przygotowanego przez agencję Press-Service Monitoring Mediów.
30.11.2020 | przeczytano: 416 razyNa początku lipca br. zakończyła się akcja crowdfundingowa Mazurskiej Manufaktury Alkoholi. Nieznana szerzej na rynku firma pozyskała od nowych akcjonariuszy finansowanie w wysokości 2,54 mln zł, zajmując tym samym 6. miejsce w historii zbiórek equity crowdfundingowych (znajdując się w gronie tak znanych marek, jak Wisła Kraków, PINTA czy Doctor Brew). Ambasadorem kampanii została Magda Gessler. Czy znane nazwisko wystarczyło, by osiągnąć sukces? Niekoniecznie. Za powodzeniem zbiórki stoi m.in. intensywna, angażująca kampania komunikacyjna.
12.12.2019 | przeczytano: 1093 razyW lipcu, do grona klientów agencji Charyzma. Doradcy Komunikacji Biznesowej dołączył rzemieślniczy Browar PINTA. Konsultanci Charyzmy prowadzą niekorporacyjne biuro prasowe browaru w duchu „fani PINTY do fanów piw kraftowych”, odpowiadając za relacje z mediami tradycyjnymi i internetowymi.
29.07.2016 | przeczytano: 655 razyEtykieta odgrywa ważną rolę w przekazaniu informacji odbiorcy o danym produkcie, może też określić grono odbiorców. Jest reklamą produktu i tworzy wizerunek producenta. Jak prezentują się w tym przypadku małe, lokalne czy nowe browary, rywalizujące o klienta? Jak wykorzystują siłę etykiety?
03.05.2013 | przeczytano: 4005 razy1 | ||
Strona 1/1 (artykułów: 6) |