logo
KURIER
Polska reklama i poligrafiaKURIER

Śmietanki Łaciate w jesiennej kampanii reklamowej

  PR 22.10.2020, przeczytano 940 razy
ilustracjastrzałka

W mediach rozpoczęła się nowa kampania reklamowa śmietanek Łaciatych 0,5 l o zawartości tłuszczu 12% i 18%. W jesiennej odsłonie aktywności marketingowych zaplanowano działania digitalowe oraz billboardy sponsorskie emitowane w największych stacjach telewizyjnych. Ich celem jest zwrócenie uwagi konsumenta na uniwersalność oraz mnogość kuchennych rozwiązań ze śmietanką Łaciatą w roli głównej.


Artykuł pochodzi z portalu Signs.pl: https://www.signs.pl/smietanki-laciate-w-jesiennej-kampanii-reklamowej,388892,artykul.html

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w nowej kampanii wskazuje i podpowiada różne sposoby zastosowania swoich produktów. Odbiorca odnajdzie w niej kulinarne propozycje i zostanie zainspirowany do szukania nowych smaków z wykorzystaniem śmietanek Łaciatych. Zawsze warto mieć ten produkt w swojej lodówce, przyda się nie tylko do kawy, zup i sosów, ale także do sałatek, placków ziemniaczanych czy naleśników. W okresie świątecznym śmietanki Łaciate chętnie wykorzystywane są jako składnik domowych wypieków. Zapakowane w praktyczne kartoniki z zakrętką są wygodne w użyciu i łatwe do przechowywania. Niewykorzystane w całości do jednej potrawy, nadają się do ponownego użycia przy innym przepisie.

Śmietanki Łaciate 12% i 18% są promowane poprzez emisję billboardów sponsorskich na antenie Telewizji Polskiej, Polsat-u, TVN-u oraz stacji tematycznych. Równocześnie prowadzone są szeroko zasięgowe działania w Internecie - kampania display, social media, YouTube. Ważnym elementem kampanii jest platforma www.najlepszewkuchni.pl, gdzie konsumenci znajdą przepisy na pyszne i zdrowe posiłki w tradycyjnej, jak i nowej odsłonie. Na stronie zamieszczane są również inspiracje kulinarne z użyciem śmietanek Łaciatych.

Działania promocyjne zaplanowane są do 8 listopada 2020.

ilustracjastrzałka

Źródło: SM Mlekpol

PR - Tekst opublikowany bezpłatnie na podstawie promocyjnych materiałów prasowych. Redakcja nie odpowiada za jego treść.

REKLAMA

Komentarze

Zaloguj się i dodaj komentarz

Najnowsze w tym dziale

Ogilvy i Heinz w kampanii grillowej z książką
„Niezwykła księga grillowych poświęceń” – to pierwsza odsłona nowego pozycjonowania marki Heinz w Polsce, przygotowanego przez agencję Ogilvy, które wyraża hasło „Heinz. Dla smaku wszystko”. Agencja Ogilvy we współpracy z marką Heinz wydała książkę, będącą hołdem dla tych, którzy dla smaku grilla robią wszystko – stoją godzinami w dymie czy pilnują żaru,...
Xtreme Fitness Gyms stawia na SEC Newgate CEE
Z początkiem czerwca Xtreme Fitness Gyms – największa polska sieć klubów fitness rozwijana w modelu franczyzowym – rozpoczęła współpracę z SEC Newgate CEE. Do zadań agencji należy wspieranie ekspansji marki poprzez strategiczne doradztwo komunikacyjne oraz wspólne działania PR.
Persil z nową kampanią i wsparciem agencji Chromatique
Persil wystartował z nową kampanią, która zachęca wszystkich do podjęcia aktywności fizycznej w czasie, kiedy robi się pranie. To element szerszej strategii promującej platformę komunikacyjną “Zawsze dajesz z siebie wszystko”. Za wsparcie koncepcyjne i realizacyjne odpowiedzialna jest agencja Chromatique.
EKObarometr. Zielone wartości w odwrocie - Polacy coraz bardziej obojętni
Po chwilowym wzroście świadomości ekologicznej w polskim społeczeństwie przyszło zahamowanie nastrojów. Napływ obojętnych postaw, niski poziom wiedzy na temat podstawowych pojęć, brak wiary w sprawczość regulacji prawnych - taki obraz klaruje się na podstawie najnowszej 7. edycji badania EKObarometr realizowanego przez instytut badawczy SW Research.
Kayah boso na działce w Enklawie Lecha
Lech, sponsor projektu Enklawa przedstawia jego drugą odsłonę. Po inauguracyjnym koncercie Sobla, dziś na kanale YouTube Enklawy premierę ma nagranie wyjątkowego występu Kayah. Ikona polskiej sceny muzycznej zaśpiewała boso, w kameralnej formule jam session, na warszawskim ogródku działkowym.
 
Signs.pl - Polska Reklama i Poligrafia © 1997-2025 ICOSWszystkie prawa zastrzeżone. ISSN 2657-4764