Łukasz Konik, kucharz współpracujący z sieciami hoteli, stworzy przepisy na desery lodowe dla marki Bracia Koral – Lody Jak Dawniej, młodszego brandu PPL Koral.
Współpraca jest przewidziana na sezon lodowy 2017. Niezwykłe lodowe kompozycje oraz desery będzie można zobaczyć na stronie www.braciakoral.pl w zakładce „Przepisy”.
– Szukaliśmy osoby z dużym doświadczeniem gastronomicznym i pasją, która zainspiruje osoby sięgające po nasze produkty do tworzenia niesamowitych smakowych połączeń – mówi Piotr Gąsiorowski, Dyrektor Marketingu PPL Koral. – Liczymy, że Konik zarazi Polaków miłością do kulinarnej sztuki – dodaje.
Łukasz Konik współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce oraz zagranicą. W 2009 roku Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza do swojego grona jako najmłodszego szefa kuchni. Ta elitarna Fundacja zrzesza 26 najlepszych szefów kuchni. Wśród nich znajdują się m.in. znani z programów telewizyjnych Kurt Scheller czy Robert Sowa.
Źródło: Bracia Koral