W sklepach sieci Biedronka jest już dostępna świąteczna oferta zawierająca specjały wielkanocnej kuchni, naczynia i sprzęt kuchenny oraz wielkanocne dekoracje. Specjalny asortyment zaprezentowany w dwóch folderach to ponad 200 stron wyjątkowych inspiracji i smaków wzbogaconych przepisami Jakuba Kuronia oraz Agaty Jędraszczak.
W przygotowaniu świątecznych smakołyków pomogą receptury oraz filmiki
z udziałem kucharzy z Biedronki, którzy krok po kroku prezentują, jak w łatwy i szybki sposób przyrządzić niezwykłe dania. Jakub Kuroń zdradza swe przepisy na schab z serem pleśniowym, kurczaka faszerowanego rodzynkami i migdałami, karkówkę faszerowaną kozim serem, białą kiełbasę zapiekaną z porem, pierś z gęsi z pieczonymi buraczkami, wykwintne gołąbki z kaczki z grzybami oraz wielkanocny pasztet z żurawiną. Z kolei Agata Jędraszczak poleca sprawdzone sposoby na przygotowanie zupy chrzanowej, polędwicy z dorsza w sosie winnymi ze skórką cytrynową, pstrąga z makaronem i szpinakiem, mintaja w sosie musztardowo – koperkowym oraz mazurka z figami i porto.
Wielkanocną ofertę promuje kampania „Dzielmy się radością świąt” obecna w radiu, telewizji, prasie, na billboardach oraz w internecie. W tym roku zapytaliśmy Polaków, czym jest dla nich Wielkanoc. Ich odpowiedzi przedstawiamy w spotach, podkreślając radość i znaczenie polskich świąt, a także związanych z nimi tradycji. Elementem kampanii jest również wielkanocny konkurs dla klientów. Osoby, które zrobią zakupy w sklepach sieci Biedronka, przygotują dania z wykorzystaniem co najmniej dwóch produktów z folderów ze świąteczną ofertą i wyślą ich zdjęcie wraz z przepisem poprzez stronę konkursową www.wielkanoc.biedronka.pl/konkurs mogą wygrać udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Jakuba Kuronia lub Agatę Jędraszczak.
Źródło: Jeronimo Martins Polska S.A.