logo
FORUM
Polska reklama i poligrafiaFORUM

Posterprint error

Strona 2/2  1 2

| 10.03.2008 23:03

Dzięki! Faktycznie styki gniazda sieciowego w ploterze nie wyglądają jak nowe. Kartę sieciową właśnie wymieniłem. Czy mógłbyś jeszcze dookreślić co znaczy zmieniać printserver na inny?

brak ikonki
+ + +

Gdańsk
wiadomości: 72
w Signs.pl od 07.12.2005
IP: 84.10.50.XXX

| 11.03.2008 09:03

Doradziłbym jeszcze osobną kartę sieciową w komputerze na połączenie z ploterem, a osobną na połączenie z internetem (jeśli masz stałe łącze). No i ustawienie stałego IP dla plotera zamiast dynamicznego.

avatar użytkownika
+ + +

Gdańsk
wiadomości: 61
w Signs.pl od 05.05.2004
IP: 87.207.140.XXX

| 11.03.2008 09:03


Atelier1 napisał:
Dzięki! Faktycznie styki gniazda sieciowego w ploterze nie wyglądają jak nowe. Kartę sieciową właśnie wymieniłem. Czy mógłbyś jeszcze dookreślić co znaczy zmieniać printserver na inny?


Niektóre plotery z Ethernetem mają tak naprawdę printserver wpięty w port LPT, a na zewnątrz wystaje tylko gniazdo Ethernet. Ponieważ nie podałeś, jaki ploter ma problem, to było jedno z rozwiązań. Jeżeli można wyodrębnić printserver, to można spróbować go wymienić. Można też (w Twoim przypadku) podłączyć printserver zewnętrzny pod LPT i przepiąć się na niego - wtedy sprawdzisz czy Ethernet zabudowany nie ma problemów z transmisją (ale najpierw popraw te styki na kablu albo weź inny kabel).

avatar użytkownika
+ + + +

wiadomości: 269
w Signs.pl od 30.10.2007
IP: 83.4.87.XXX

| 11.03.2008 22:03

witam
proponuje jak wcześniej kolega proponował bezposrednio połaczyć kompa z maszyna bez zbednych urządzeń.
Trzeba tylko skrosować kabelek, u mnie to działa już 3 lata i nigdy nie miałem problemu.
pozdrawiam

avatar użytkownika
+ + +

Rzeszów
wiadomości: 28
w Signs.pl od 03.04.2003
IP: 91.189.223.XXX
Strona 2/2  1 2
REKLAMA:

REKLAMA
 
Signs.pl - Polska Reklama i Poligrafia © 1997-2020 ICOSWszystkie prawa zastrzeżone. ISSN 2657-4764